A legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető sütemény, amivel valaha dolgom volt. A hozzávalók többnyire mindig megtalálható a háztartásban. Ha az összetevőkből a hagyományos változatot használjátok, akkor is ugyanolyan jó lesz az eredmény. A tepsi mérete közepes vagy nagy legyen, csak a vastagsága lesz más. Bevásárlásoknál igyekszem odafigyelni, hogy a kosárba csak olyan dolgok kerüljenek, amik nem terhelik le a szervezetem annyira ill. nincsenek tele adalékanyagokkal. Az a legegyszerűbb, ha eleve ilyen termékeket tartunk otthon és nem csak alkalmakkor vásárolunk ilyen termékeket, így könnyebben szokunk rá erre az életmódra.
Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 1 L laktózmentes tej (a MIZO-nál csak 299 ft)
  • 10 kanál gluténmentes liszt
  • 10 kanál barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • vaj (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:

Az összes hozzávalót tegyük egy nagyobb, magasabb falú tálba (tej, tojás, liszt, cukor, van.cukor). Botmixerrel összemixeljük őket. Ha nincs botmixer vagy turmixgép, akkor egyessével tegyük az összetevőket a tálba és úgy kevergessük el alaposan. Vastagon kivajazott tepsibe öntjük a kapott tésztát. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük 200 fokon. Magában is megállja a helyét, de ha van otthon a nagyi baracklekvárából akkor melegen ajánlom azt is rá egy kis porcukorral.

 

Szólj hozzá Te is!

comments